Elsa Vallé

Elsa Valle énekes-művésznő Kubában született, jelenleg Budapesten él. A legrangosabb havannai zeneművészeti iskola elvégzése után rögtön a híres havannai Tropicana-ban kapta első elismerését. Ezt követően a legismertebb kubai és dél-amerikai fesztiválokon lépett fel. Kiugró sikere volt az egyik leghíresebb kubai fesztiválon, a "Boleros De Oro"-n. A közönség, és a szakma is a szívébe zárta. Dél- amerikán kívül természetesen Európát is bejárta számos turné keretében. Stílusát méltán nevezhetjük a tradicionális és a mai kortárs kubai éneklés érdekes és fantasztikus keveredésének.

Hangja, énekstílusa egyszerre érzéki, melankolikus, és robbanékonyan improvizatív. Több műfajban is jártas, hiszen együtt játszott olyan híres spanyol flamenco zenészekkel, mint Jose Luis Monton, Estremeno, és bizonyította tehetségét a legendás "Buena Vista Social Club", és a Septeo Nacional előtt. Elsa 10 éve él Magyarországon. Ez idő alatt számos fesztiválon lépett fel és dolgozott a hazai jazzélet kiválóságaival. Neves színpadok gyakori vendége (Fonó Budai Zeneház, IBS, A38, Sport Aréna, Francia Intézet, Kongresszusi Központ, stb)

Jelenleg több formáció mellett önálló együttesével, a Latin jazz syndicate-tel saját dalait adja elő. Zenekarában olyan rangos hazai jazz művészekkel dolgozik együtt, mint például Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula, Winand Gábor, és Dés László. Művészete nemcsak a jazz sztárjaival hozta össze, hanem alkalma volt ismert popsztárokkal is együtt zenélni. 1994-ben az EXODUS című magyar filmhez komponált zenét. Ugyanebben az évben szerepet kapott a Gyarmati Lívia rendezte "Szökés" című filmben. 1998-ban elnyerte a LYRA Fesztivál különdiját.

Kiadványok:

Elsa Vallé – Universo / 2010 GR-090
Elsa Vallé – Vida y Colores / 2015 GR-119

Djabe
Horgas Eszter
Steve Hackett (Wolfwork Records)
Kovács Ferenc
Muck Ferenc
Mohai Gábor
Gesztelyi Nagy Judit
Herczeg Judit
Novus Jam
Zexattt3 Band
Johanna Beisteiner
Ewald Brass Quintet
9:30 Collective
Tóth Viktor
Szőke Nikoletta

Top
- MAHASZ
- Abbey Road
- Steve Hackett
- Gramofon